Handelen in Bitcoin futures

Bitcoin

Handelen in Bitcoin futures

20-12-2017
 

Sinds korte tijd in het mogelijk te handelen in Bitcoin futures. Dit biedt een interessante beleggingskans voor personen die niet bang zijn om risico te lopen. De volatiliteit onder cryptovaluta is namelijk erg hoog. Daardoor kun je in zeer korte tijd een ongelooflijk rendement behalen (geregeld meer dan 20% binnen 24 uur), maar bestaat uiteraard ook de kans dat de munt waarin geïnvesteerd wordt, net zo hard weer daalt. Overigens is Bitcoin niet meer de enige cryptovaluta waarin belegd kan worden bij de verschillende brokers. Ook Ethereum, Ripple en bijvoorbeeld Bitcoin Cash zijn bij steeds meer brokers beschikbaar.

Waar kan ik handelen in Bitcoin futures?

Handelen in Bitcoin futures kan bij verschillende brokers. Voor de Nederlandse markt kun je hiervoor terecht bij onder andere Lynx. Binck heeft gehoor gegeven aan een waarschuwing van de AFM en besloten de handel in Bitcoin futures te staken. Bij internationale brokers bestaat de mogelijkheid om naast Bitcoins, ook te investeren in verschillende andere cryptovaluta. Hiervoor kun je terecht bij onder andere Markets of Plus500. Let er wel op dat de futures bij deze brokers kortlopend zijn (maximaal 48 uur). De posities worden na deze korte tijd automatisch gesloten. Wanneer je voornemens bent om te investeren voor een langere periode, is het wellicht handiger gewoon 'echte' Bitcoins- of andere cryptovaluta te kopen.


Handelen in futures of Bitcoins kopen?

Omdat de futures een erg korte looptijd hebben, kan het interessanter zijn om de cryptovaluta daadwerkelijk aan te schaffen. Een goed partij hiervoor is Litebit. Bij deze verkoper kunnen de munten online worden opgeslagen, waardoor geen aparte wallet aangemaakt hoeft te worden, en kun je bijvoorbeeld in je portfolio direct zien wat je munten momenteel waard zijn. Ook de munten verkopen kan redelijk snel bij deze partij. Uiteraard zijn er ook andere partijen waar cryptocurrency gekocht kunnen worden, maar deze zijn meestal gevestigd in het buitenland. Litebit is daarentegen gevestigd in Nederland. Kies je voor een andere partij? Let er dan even goed op dat je gebruik maakt van een veilig systeem. Bitcoins zijn erg gewild onder hackers en vrijwel alle partijen die de munten beheren, liggen geregeld onder vuur van hackers.


Let op: Bitcoins zijn zeer volatiel!

Nog een laatste waarschuwing: de koersen van cryptovaluta kennen erg sterke stijgingen- en dalingen! Beleggen- of handelen in cryptovaluta is daarom erg riskant. En hoewel het er op lijkt dat de verschillende munten alleen maar omhoog gaan, kan op ieder moment de markt weer inzakken. Investeer in ieder geval nooit meer dan kan missen in cryptovaluta!

Meer info over bitcoins en de koers kun je lezen op AllCrypto.com.

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Drie redenen om de Bitcoin koers goed in de gaten te houden

  • 18-12-2017

De waarde van de Bitcoin is afhankelijk van vele verschillende factoren. Om de actuele waarde van de digitale munt te achterhalen, check je de Bitcoin... Lees meer


Direct vergelijken

Handelen in:

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] brokerkiezen.nl
Direct contact

© 2023 Brokerkiezen.nl - Alle rechten voorbehouden - (2)