Beleggen met een zelf in te stellen hefboom

Hefboom

Beleggen met een zelf in te stellen hefboom

30-01-2017
 

Wellicht voelt u zich beter bij een echte Nederlandse broker met een lagere hefboom.
Vergelijk hier alleen Nederlandse brokers

Vanaf vandaag is het mogelijk om bij verschillende online brokers de hefboom gedeeltelijk zelf te bepalen. Het gaat dan wel om de internationale brokers.

Voordeel van een lagere hefboom
Het grote voordeel van een lagere hefboom is dat je hiermee eventuele verliezen sterk kunt beperken. Ook kun je met een zelfde bedrag langer doorgaan, mochten de koersen dalen. Wanneer de koersen dalen met een lagere hefboom, is het verlies namelijk ook kleiner dan wanneer gebruik wordt gemaakt van een hogere hefboom.

Voordeel van een hogere hefboom
Uiteraard is aan de andere kant een groot voordeel van een hogere hefboom, de kans om grotere winsten binnen te behalen bij koersstijgingen. Hieraan kleeft uiteraard wel het risico op het verliezen van grotere bedragen bij koersdalingen.

Risico's van hefboomproducten
Een overduidelijk risico van een hefboomproduct is de mogelijkheid grote bedragen te verliezen bij het gebruiken van een hogere hefboom. Wat dat betreft is het goed om te zien dat brokers het langzaam aan mogelijk maken voor gebruikers om een eigen hefboom te bepalen. Met het verlagen van de hefboomwerking verlaag je uiteraard ook het risico op grote verliezen gedeeltelijk. Echter mag het duidelijk zijn dat je met een verlaagde hefboomwerking ook minder zult gaan verdienen aan stijgende koersen. De afweging die gemaakt moet worden is dus: wil ik groot inzetten met het risico een groot bedrag te verliezen? Of wil ik conservatief spelen maar daarmee de mogelijke winst beperken? De keuze in aan jou...

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Er zijn geen aanvullende artikelen gevonden over dit onderwerp


Direct vergelijken

Handelen in:

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] brokerkiezen.nl
Direct contact

© 2022 Brokerkiezen.nl - Alle rechten voorbehouden - (2)